Aseman koulupiiri erotettiin omaksi piiriksi vuonna 1921 Tiilitehdas Oy:n luodessa oman asutusalueensa ja lasten joukon kasvaessa. Aseman koulun väliaikaiseksi kouluhuoneistoksi vuokrattiin, tosin ilman maksua Ylistaron Tiilitehdas Oy:ltä Metodistikirkon kokoushuone ja asuinhuoneet opettajalle. Nämä eivät kuitenkaan olleet opetustoiminnan ensi askeleita Ylistaron Asemanseudulla. Jo aiemmin samoissa tiloissa olivat aloittaneet niin Kainaston kuin hietikonkin koulut. Näin Tiilitehdas Oy:n tilat ovat olleet kolmen koulun syntysijoja Ylistarossa. Aseman koulurakennus valmistui vuonna 1922. Se on rakennettu lähellä sijainneen tiilitehtaan valmistamista tiilistä. Koulurakennukset valmistuivat rakennusmestari Hakalan piirustusten mukaan.

Aseman Koulu sijaitsee osoitteessa Könnintie 125. Koululla on opetusta 1-6-luokilla. Oppilasmäärä koulussa tällä hetkellä on n. 60 ja päivittäistä henkilökuntaa koululla on kuusi henkilöä.

Aseman koululle on tehty laaja peruskorjaus alkuvuonna 2020. Kesän 2020 kunnostetaan koulun pihapiiri turvallisemmaksi ja toimivammaksi kyläkoulun ja monitoimihallin toimintaan nähden. Vastavalmistuneen peruskorjauksen myötä kouluun on saatu uudistetut, avarat ja motivoivat tilat sekä huipputeknologinen opetusvälineistö, mm. 86-tuumaiset kosketusnäytöt joka luokkaan. Luokka- ja opiskelutilat on suunniteltu tarjoamaan erilaisille oppijoille mahdollisuuden löytää oma tila ja tapa osoittaa osaamistaan ja maksimoimaan oppimiskykynsä. Aseman koululla panostetaan monipuolisiin ja oppilaiden tarpeiden mukaisesti muunneltaviin oppimisympäristöihin ja etenkin motorinen oppiminen on Liikkuva koulu -periaatteisiin panostavalla koululla tärkeää!